Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Rendezvényszervezés – 5 dolog, amire mindig ügyelj

Főoldal > Rendezvényszervezés – 5 dolog, amire mindig ügyelj

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Rendezvényszervezés – 5 dolog, amire mindig ügyelj


2021/02/27
Puskás Rékka

Megszervezni egy rendezvényt, legyen az egy céges esemény, vagy akár egy esküvő, egyáltalán nem könnyű feladat, hiszen rengeteg a lehetséges buktató. Megmutatom, mi az öt legfontosabb dolog, amire figyelj, ha egy ilyen alkalom megszervezése a feladatot!

Mire figyelj, ha rendezvényt szervezel?

Helyszín

 

Az első – de nem a legfontosabb, mivel minden pont nagyon fontos –, hogy megtaláld a megfelelő helyszínt, amely passzol az esemény szellemiségéhez, a mérete a résztvevők számához igazodik, tehát nem túl nagy, nem túl kicsi, elfér benne minden szükséges eszköz, székek, ha kell egy emelvény stb. Helyszínt sokszor nem könnyű találni, ezért, ha már tudod, hogy a vendéglistán hányan szerepelnek, kezdj el keresgélni! 

Meghívottak

 

Nagyon fontos, hogy még időben legyen egyeztetve a meghívottak listája, illetve, hogy a résztvevők hozhatnak-e plusz főt, ha igen hányat, és erről valamilyen formában visszajelzést is kérj! Például egy e-mailes visszaigazolást, vagy regisztrációt, enélkül ugyanis nem fogod tudni, hogy hány fő részére szervezed az eseményt, így nem tudod a megfelelő helyszínt sem kiválasztani.

 

Ellátás

 

Természetesen az az eseménytől függ, hogy a résztvevők kapnak-e enni-inni, esetleg komplett étkezésre is van lehetőségük. Azért minimálisan mindenfajta eseményre kell ellátás, ha más nem, néhány üveg ásványvíz meg egy kis pogácsa. Tulajdonképpen akkor jársz a legjobban, ha ezzel profikat bízol meg, olyanokat, akiknek a rendezvény catering a szakterülete, így a te válladról lekerül a probléma, de közben biztos lehetsz benne, hogy megfelelő lesz az ellátás.

 

Legyen megörökítve

 

Akármilyen eseményt is szervezel, fontos, hogy annak a pillanatairól készüljön fénykép, videó, ezeket ugyanis utólag nem csak like-vadászat céljából tudod felhasználni, hanem akár a marketingtevékenységhez, reklámanyagokhoz, brossúrákhoz, illetve a cég közösségi média felületein is, ezzel is népszerűsítve a vállalatot.

 

Technika

 

Sok esemény gyenge pontja tud lenni a nem megfelelő technika, esetleg a hozzá nem értés. Még a rendezvény kezdete előtt győződj meg róla, hogy minden szükséges eszköz, hangfalak, mikrofon, projektor, bármi, ami kellhet, az legyen, és ne csak ott legyen a helyszínen, hanem előzetesen testeld is, hogy működnek-e. A legjobb, ha amiből csak módod van, tartalékot is bekészítesz, hiszen a technika ördöge sosem alszik!
Budapest hírHírek az üzlet világából

Üzlet, pályázatok, stílus. Hogyan lehet sikeres az üzleti életben, milyen szabályokat illik betartani és milyen pályázati lehetőségek vannak? Ezeket a témákat boncolgatjuk szakértők segítségével, hogy mindig naprakész legyen és elérje céljait!

Hírek a magyarországi pályázatokról

Folyamatos tájékoztatás a magyarországi pályázatokról, hogy ne maradjon le semmiről. Nehezen igazodik el a pályázatok útvesztőjében? Mi segítünk, hogy megtalálja az Önnek leginkább megfelelő pályázatot!

Minden, amit a pályázatokról tudni kell

Pályázna, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Mi segítünk megismerni a pályázat folyamatát a megírásától egészen a beadásig. Folyamatos tájékoztatást nyújtunk a magyarországi pályázati rendszerben történő változásokról, módosításokról.

Hírek az üzleti életből

Színes, érdekes hírek a magyar és külföldi üzleti életből. Legyen részese az üzleti világ véráramlásának. Segítünk, hogy megismerje az Önnek legfontosabb gazdasági híreket!

Tippek üzletemberek és üzletasszonyok számára stílusról, protokollról

Nincs tisztában az üzleti életben elvárt protokollal? Segítünk, hogy ezen ismeretek hiánya ne akadályozza abban, hogy sikeres legyen az üzleti világban. Tudja meg mi a követelmény egy üzleti megbeszélésen, sajátítsa el egy üzleti vacsorán elvárt magatartást. Ismerje meg a legújabb öltözködési trendeket és a divat világát, mert a jó megjelenés már fél siker!