Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Csapatépítőt szervezel? Ezekre figyelj oda!

Főoldal > Csapatépítőt szervezel? Ezekre figyelj oda!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Csapatépítőt szervezel? Ezekre figyelj oda!


2020/11/22
Puskás Rékka

Időről-időre minden cégnek tanácsos csapatépítő tréningeket tartani, melyek összekovácsolják a dolgozókat, ráadásul, ha jól van megszervezve, akkor egy olyan, szép emlékké válnak, amelyet a résztvevők pozitív érzésekkel csatolnak a munkahelyhez. De hogyan is áll neki a szervezésnek? Megmutatom a legfontosabb lépéseket!

Csapatépítő tréningek a hatékonyabb együttműködésért

Nem csak munka, élmény is

 

Egy csapatépítő tréning nem szól kizárólag a munkáról, bár természetesen szorosan összefonódik vele. Azonban fontos, hogy egy tréning ne csak kötelességként, hanem kellemes élményként rögzüljön a résztvevők emlékezetében. Épp ezért érdemes inkább több naposra tervezni, a foglalkozások között pedig szórakoztató közös programokra menni. 

Egy adott probléma megoldásán túl ezeknek a tréningeknek az is központi célja, hogy a résztvevőket jobban összekovácsolja, jobban megismerjék egymást. z hosszútávon nagyban segíti a kommunikációt, az együttműködést, ami a cégnek is javára válik.

 

A cél meghatározása

 

Az első lépés egy ilyen csapatépítő szervezésekor a cél meghatározása. Ez azonban általában még azelőtt megszületik, hogy maga a tréning gondolata előpattanna. Ugyanis a csapatépítő tréning általában egy megoldási mód egy fennálló helyzet, vagy probléma megoldásában.

 

Az adatok fixálása

 

Ha megvan a tréning célja, számba kell venni, hogy kiket érint a foglalkozás, kiket kell meghívni. Az ő adataikat mind össze kell gyűjteni, illetve értesíteni őket a tervezett tréningről. Az időpont kiválasztásánál nagyon fontos, hogy lehetőleg olyan időszak legyen megjelölve, ami minden résztvevő számára megfelel, mivel így senki nem marad le, és az se hagy senkiben tüskét, hogy esetleg egy másik programól lecsúszik a kötelező munkahelyi dolog miatt.

 

Az eszköztár meghatározása

 

Ugyancsak lényeges a szükséges eszköztár meghatározása. Milyen technikákra lesz szükség, ezekből mi az, ami biztosan van. De nem elég mindent beszerezni a listáról, azt is fontos ellenőrizni, hogy minden működik-e rendesen, hogy ne a helyszínen kelljen vele szenvedni. Az sem hátrány, ha egyes eszközökből tartalék is lesz bekészítve, hiszen az ördög sosem alszik.

 

A helyszín kiválasztása

 

Egy ilyen csapatépítő tréning során ugyancsak oszlopos kérdés a helyszín meghatározása. Fontos, hogy olyan legyen, ami élményt nyújt a résztvevőknek, ugyanakkor inspirálja is őket. Amennyiben a csapatépítő tréning Budapesten kerül megrendezésre, a Zsidai Csoport éttermei remek helyszínlehetőségekkel várják az érdeklődőket a főváros legszebb, legnépszerűbb pontjain.
Budapest gasztronómia hírHírek az üzlet világából

Üzlet, pályázatok, stílus. Hogyan lehet sikeres az üzleti életben, milyen szabályokat illik betartani és milyen pályázati lehetőségek vannak? Ezeket a témákat boncolgatjuk szakértők segítségével, hogy mindig naprakész legyen és elérje céljait!

Hírek a magyarországi pályázatokról

Nehezen igazodik el a pályázatok útvesztőjében? Folyamatos tájékoztatás a magyarországi pályázatokról, hogy ne maradjon le semmiről. Mi segítünk, hogy megtalálja az Önnek leginkább megfelelő pályázatot!

Minden, amit a pályázatokról tudni kell

Pályázna, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Mi segítünk megismerni a pályázat folyamatát a megírásától egészen a beadásig. Folyamatos tájékoztatást nyújtunk a magyarországi pályázati rendszerben történő változásokról, módosításokról.

Hírek az üzleti életből

Színes, érdekes hírek a magyar és külföldi üzleti életből. Legyen részese az üzleti világ véráramlásának. Segítünk, hogy megismerje az Önnek legfontosabb gazdasági híreket, valamint rengeteg hasznos tippel és tanáccsal látunk el a karriereddel kapcsolatban, legyél akár pályakezdő, akár tapasztalt az üzleti életben!

Tippek üzletemberek és üzletasszonyok számára stílusról, protokollról

Nincs tisztában az üzleti életben elvárt protokollal? Segítünk, hogy ezen ismeretek hiánya ne akadályozza abban, hogy sikeres legyen az üzleti világban. Tudja meg mi a követelmény egy üzleti megbeszélésen, sajátítsa el egy üzleti vacsorán elvárt magatartást. Ismerje meg a legújabb öltözködési trendeket és a divat világát, mert a jó megjelenés már fél siker!