Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mi kell egy sikeres sajtótájékoztatóhoz?

Főoldal > Mi kell egy sikeres sajtótájékoztatóhoz?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mi kell egy sikeres sajtótájékoztatóhoz?


2020/12/30
Puskás Rékka

Számos cégnek, szervezetnek kell időről-időre sajtótájékoztatót tartania. Ennek okai különbözőek lehetnek, ebből fakadóan az esemény jellege is eltérő lehet, de van néhány kulcsfeltétel, aminek teljesülnie kell ahhoz, hogy sikeres legyen a sajtótájékoztató. De melyek ezek a szempontok? Ebből a cikkből kiderül!

Mi kell egy sikeres sajtótájékoztatóhoz?

Mi is az a sajtótájékoztató, és miért fontos?

 

A sajtókapcsolatok minden cég életében fontos szerepet töltenek be. Ezen kapcsolatok kiépítése és fenntartása ugyanis az egyik leghatékonyabb eszköze annak, hogy a szervezet magáról releváns információkat közöljön a célközönségével. A sajtókapcsolatok informálásának pedig az egyik leggyakoribb módja a sajtótájékoztató, ahol a meghívottak első kézből szerezhetnek információt az esemény témájával kapcsolatban.  

Minél hamarabb, annál jobb

 

Sajtótájékoztatót általában olyankor tart egy szervezet, ha valamilyen új információja van a célközönsége számára, vagy valamilyen fontos változást szeretne bejelenteni, esetleg ily módon kér bocsánatot nyilvánosan. Emiatt aztán ha megvan a cég álláspontja, meghozták a döntéseket, a legszerencsésebb minél hamarabb megtartani a tájékoztatót, hogy minél hamarabb informálhassák a célközönséget. Az a legjobb, ha már az első pletykák szárnyra kapása után nem sokkal valódi, megbízható információk is kikerülnek – egyenesen a cégtől.

 

A sajtótájékoztató helyszíne is kardinális kérdés. Egyes szervezetek rendelkeznek erre a célra kiépített helyiséggel, az ő esetükben egyértelmű a helyszín. Más cégek erre az alkalomra keresnek bérelhető helyszínt, a választás során pedig nem árt néhány dologra odafigyelni. 

 

A helyszín

 

A helyszín választás a cég megítélésében is szerepet játszik, így érdemes olyan mellett dönteni, ami jó fényt vet a szervezetre. Emellett fontos, hogy kellő befogadóképességgel rendelkezzen, hogy minden résztvevő kényelmesen elférjen. Nem utolsósorban pedig fontos, hogy az eszközpark – projektor, mikrofonok stb. – beüzemelése és működtetése is zökkenőmentesen menjen.

 

Amennyiben Budapesten kerül megrendezésre a sajtótájékoztató, de még nincs meg a megfelelő helyszín, akkor a Zsidai Csoport éttermei közül érdemes választani. A Zsidai Csoport kötelékébe tartozik számos sajtótájékoztató helyszín Budapest legnívósabb negyedeiben, ráadásul mindent biztosítanak a sikeres esemény lebonyolítása érdekében.

 

A meghívottak

 

A meghívottak listáján feltétlenül szerepeljen minden olyan sajtóorgánum, melynek megnyilvánulása fontos a szervezet számára. Természetesen rajtuk kívül is lehet meghívni, hiszen minél többen adnak hírt a cégről, annál jobb. Zárt esemény esetében fontos, hogy egyetlen külsős se tudjon beszivárogni, mert az nem csak rizikós lehet, hanem amatőrként állítja be a szervezőket is.
Budapest hír kultúraHírek az üzlet világából

Üzlet, pályázatok, stílus. Hogyan lehet sikeres az üzleti életben, milyen szabályokat illik betartani és milyen pályázati lehetőségek vannak? Ezeket a témákat boncolgatjuk szakértők segítségével, hogy mindig naprakész legyen és elérje céljait!

Hírek a magyarországi pályázatokról

Nehezen igazodik el a pályázatok útvesztőjében? Folyamatos tájékoztatás a magyarországi pályázatokról, hogy ne maradjon le semmiről. Mi segítünk, hogy megtalálja az Önnek leginkább megfelelő pályázatot!

Minden, amit a pályázatokról tudni kell

Pályázna, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Mi segítünk megismerni a pályázat folyamatát a megírásától egészen a beadásig. Folyamatos tájékoztatást nyújtunk a magyarországi pályázati rendszerben történő változásokról, módosításokról.

Hírek az üzleti életből

Színes, érdekes hírek a magyar és külföldi üzleti életből. Legyen részese az üzleti világ véráramlásának. Segítünk, hogy megismerje az Önnek legfontosabb gazdasági híreket, valamint rengeteg hasznos tippel és tanáccsal látunk el a karriereddel kapcsolatban, legyél akár pályakezdő, akár tapasztalt az üzleti életben!

Tippek üzletemberek és üzletasszonyok számára stílusról, protokollról

Nincs tisztában az üzleti életben elvárt protokollal? Segítünk, hogy ezen ismeretek hiánya ne akadályozza abban, hogy sikeres legyen az üzleti világban. Tudja meg mi a követelmény egy üzleti megbeszélésen, sajátítsa el egy üzleti vacsorán elvárt magatartást. Ismerje meg a legújabb öltözködési trendeket és a divat világát, mert a jó megjelenés már fél siker!