Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

4 tanács első vállalkozásod előtt, amit érdemes megfogadni kezdő vállalkozóknak – apróságokban rejlik a siker titka

Főoldal > 4 tanács első vállalkozásod előtt – apróságokban rejlik a siker titka

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

4 tanács első vállalkozásod előtt – apróságokban rejlik a siker titka


2024/01/12
VN

 Vállalkozni nem egyszerű, de érdemes, nemcsak mert nagyon izgalmas, hanem azért is, mert remek jó lehetőséget rejt. Ha te is azt fontolgatod, hogy vállalkozni kezdesz, akkor fogadd meg ezeket a tanácsokat, amik segítenek elkerülni a vállalkozók legjellemzőbb hibáit.

4 tanács első vállalkozásod előtt

#1. Gondold át megéri-e!

Mindenkinek lehetnek jó ötletei, de van egy rossz hírünk: a vállalkozások kegyetlen világában nem ér semmit egy világmegváltó ötlet, ha nincsen mögötte egy megfelelő terv, úgynevezett üzleti stratégia. A jó ötleteknél sokkal többet érnek a jó tervek. Hiába van egy nagyon jó termék ötleted, ha meg sem tudod valósítani a legyártását, mert nem rendelkezik hozzá a megfelelő technika, vagy technika van éppen, csak nincsen kereted, hogy előállítsd. De nem is a pénzzel van a baj, mert a megfelelő vállalkozási tervek hozhatnak neked befektetőket, ha a jó helyen kopogtatsz (és ez nem felétlenül a ’Cápák között’), a baj inkább azzal van, ha többe kerül a terméket előállítani, mint amennyiért el tudod adni. Önköltség számítást kell készítened, ki kell számolnod a vállalkozásoddal mennyi költséged, és bevételed lesz….megéri ez neked?

 #2. Gondold át el tudod-e adni!

Nem minden arany, ami fénylik! Attól, hogy szerinted van egy jó terméked, vagy szolgáltatásod, még egyáltalán nem biztos az, hogy más szerint is jó, el tudod adni, hajlandóak fizetni annyit, amennyit kérsz. Pedig ahhoz, hogy tudd, megéri-e, belevágni, tudnod kell, mennyi bevétellel számolhatsz. Ehhez piackutatást kell végezned. Jobban teszed, ha nemcsak az ismerőseid körében kérdezel körbe, akik nem akarnak megbántani, és nem fognak őszintén válaszolni. Hanem a potenciális vevőidet – azaz azokat, akiknek el akarsz majd adni- kérdezed meg a teveiddel kapcsolatban. Ne azt kérdezd meg tőlük se, hogy megveszik-e a terméket, beülnek-e kávézni, hanem inkább a szokásaikról, problémáikról kérdezd, hogy kiderítsd megoldod-e a problémáikat a termékeddel, vagy át kell alakítanod, hogy jobb legyen, szolgáltatásod megfelel-e az elvárásaiknak. 

 

#3. Gondold át, ki tudod-e fizetni!

Az első vállalkozásod indítása előtt jobb, ha valaki most figyelmeztet rá, hogy vállalkozni nem mindig „fenékig tejfel”. Általában azt szoktuk mondani, hogy a legtöbb vállalkozás veszteséget termel az első évben, ez a miatt van, mert a kiadások is magasak, hiszen mindent most kell beszerezni, a bevételek pedig alacsonyak, mert még nem egy jól bejáratott márkáról, termékről, cégről beszélünk. Manapság sokan vannak, akik munka mellett kezdenek el vállalkozni, és akkor hagynak csak fel a szerződéses állásukkal, amikor már kitermeli a cég a profitot, amit kell. Egyszerre két fronton – esetleg még többön- nem könnyű. 

 

#4. Gondold át, minden stimmel-e

Egy vállalkozást elindítani nem egyszerű, és nem is lehet csak úgy egyik napról a másikra megcsinálni. Attól függően, hogy milyen vállalkozásról van szó, kellenek különböző engedélyek. Vannak olyan alapdokumentációk, amiket kivétel nélkül minden vállalkozás elindításához be kell szerezni, de speciális esetekben, például ha kemikáliákkal, élelmiszerekkel dolgozol, akkor kellhetnek plusz engedélyek is. Például akkreditált legionella vizsgálatra is szüksége lehet számtalan vállalatnak az 49/2015. (IX.6.) EMMI rendelet alapján, ami a víz alapos átvizsgálását jelenti. És itt még nincsen szó semmilyen veszélyes anyagról… Az engedélyekkel kapcsolatban érdemes szakértőket felkeresni, hiszen ezek nélkül nem működhet hivatalosan egy vállalkozás. 
 
technológiaHírek az üzlet világából

Üzlet, pályázatok, stílus. Hogyan lehet sikeres az üzleti életben, milyen szabályokat illik betartani és milyen pályázati lehetőségek vannak? Ezeket a témákat boncolgatjuk szakértők segítségével, hogy mindig naprakész legyen és elérje céljait!

Hírek a magyarországi pályázatokról

Nehezen igazodik el a pályázatok útvesztőjében? Folyamatos tájékoztatás a magyarországi pályázatokról, hogy ne maradjon le semmiről. Mi segítünk, hogy megtalálja az Önnek leginkább megfelelő pályázatot!

Minden, amit a pályázatokról tudni kell

Pályázna, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Mi segítünk megismerni a pályázat folyamatát a megírásától egészen a beadásig. Folyamatos tájékoztatást nyújtunk a magyarországi pályázati rendszerben történő változásokról, módosításokról.

Hírek az üzleti életből

Színes, érdekes hírek a magyar és külföldi üzleti életből. Legyen részese az üzleti világ véráramlásának. Segítünk, hogy megismerje az Önnek legfontosabb gazdasági híreket, valamint rengeteg hasznos tippel és tanáccsal látunk el a karriereddel kapcsolatban, legyél akár pályakezdő, akár tapasztalt az üzleti életben!

Tippek üzletemberek és üzletasszonyok számára stílusról, protokollról

Nincs tisztában az üzleti életben elvárt protokollal? Segítünk, hogy ezen ismeretek hiánya ne akadályozza abban, hogy sikeres legyen az üzleti világban. Tudja meg mi a követelmény egy üzleti megbeszélésen, sajátítsa el egy üzleti vacsorán elvárt magatartást. Ismerje meg a legújabb öltözködési trendeket és a divat világát, mert a jó megjelenés már fél siker!