Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így lehet nagyszerű az érettségi bankett!

Főoldal > Mitől lesz jó egy érettségi bankett?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mitől lesz jó egy érettségi bankett?


2021/03/19
Puskás Rékka

Az érettségi bankett tulajdonképpen a középiskola – és az érettségi – lezárása, egy utolsó közös banzáj, mielőtt mindenki kilép a nagybetűs ÉLET-be. De mitől lesz jó értelemben emlékezetes egy ilyen bankett? Összegyűjtöttem, mire érdemes figyelni, hogy minden flottul menjen!

Mi kell egy emlékezetes érettségi banketthez?

Hozzáillő helyszín

 

Az első és legfontosabb, ha olyan bankettet szeretnél, amire egész életetekben emlékezni fogtok, a megfelelő helyszín kiválasztása, például egy fiatalos étterem Budapest valamely ikonikus környékén. Csak arra is gondolj, hogy minden évben rengeteg osztály érettségizik, jó előre érdemes lefoglalni a helyeket, mert az utolsó pillanatban már minden tele lesz. 

Minden érintett legyen meghívva

 

Persze, mindenkinek voltak tanárai, akiket nem szeretett, ahogyan osztálytásai is. Azonban mindenki részét képezi annak a közösségnek, amit a banketten ünnepeltek, így aztán kiemelten fontos, hogy mindenki legyen meghívva! Volt tanárok is, nyugdíjazott tanárok is. Sok esetben egyébként épp az ilyen banketteken sikerül lezárni régi vitákat, eltörölni a tanár-diák viszont és kialakítani egy normális felnőtt kapcsolatot egy másik emberrel.

 

Többféle menü

 

Mivel számos embernek van ételallergiája, érzékenysége, mások pedig döntés útján tértek át a növényi, vagy húsmentes étrendre, érdemes többféle lehetséges fogást, menüt biztosítani, hogy garantáltan legyen mindenki számára tökéletes fogás, amivel kiélvezheti ezt az utolsó vacsorát azokkal az emberekkel, akikkel az elmúlt éveket töltötte.

 

Pezsgő

 

Nincs bankett pezsgő nélkül! A korlátlan alkoholfogyasztás nem okos döntés, mert sok frissen érettségizett még nem tudja, hol a határ, és senkinek nem hiányoznak kínos, ittas jelenetek. De az fontos, hogy legalább 1-2 pohár pezsgő mindenkinek jusson, ha csak koccintani is – hiszen bőven van mit ünnepelni, az osztály sikeresen leérettségizett!

 

Zene, esetleg tánc

 

Elismerem, nem feltétlenül mindennapos egy érettségi bankettet bulival zárni, de nekünk például az volt, és a gimnáziumi emlékeim között az egyik legkedvesebb, ahogyan az egykori tanárok és diákok együtt buliznak mindenféle zenékre. Persze ehhez olyan feltételek szükségesek – elegendő hely, esetleg egy táncparkett, valamint megfelelő hangosítás is.
Budapest érdekesség gasztronómia kultúraHírek az üzlet világából

Üzlet, pályázatok, stílus. Hogyan lehet sikeres az üzleti életben, milyen szabályokat illik betartani és milyen pályázati lehetőségek vannak? Ezeket a témákat boncolgatjuk szakértők segítségével, hogy mindig naprakész legyen és elérje céljait!

Hírek a magyarországi pályázatokról

Nehezen igazodik el a pályázatok útvesztőjében? Folyamatos tájékoztatás a magyarországi pályázatokról, hogy ne maradjon le semmiről. Mi segítünk, hogy megtalálja az Önnek leginkább megfelelő pályázatot!

Minden, amit a pályázatokról tudni kell

Pályázna, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Mi segítünk megismerni a pályázat folyamatát a megírásától egészen a beadásig. Folyamatos tájékoztatást nyújtunk a magyarországi pályázati rendszerben történő változásokról, módosításokról.

Hírek az üzleti életből

Színes, érdekes hírek a magyar és külföldi üzleti életből. Legyen részese az üzleti világ véráramlásának. Segítünk, hogy megismerje az Önnek legfontosabb gazdasági híreket, valamint rengeteg hasznos tippel és tanáccsal látunk el a karriereddel kapcsolatban, legyél akár pályakezdő, akár tapasztalt az üzleti életben!

Tippek üzletemberek és üzletasszonyok számára stílusról, protokollról

Nincs tisztában az üzleti életben elvárt protokollal? Segítünk, hogy ezen ismeretek hiánya ne akadályozza abban, hogy sikeres legyen az üzleti világban. Tudja meg mi a követelmény egy üzleti megbeszélésen, sajátítsa el egy üzleti vacsorán elvárt magatartást. Ismerje meg a legújabb öltözködési trendeket és a divat világát, mert a jó megjelenés már fél siker!