Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így kerülj újra formába az ünnepek után!

Főoldal > Így kerülj újra formába az ünnepek után!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így kerülj újra formába az ünnepek után!


2020/12/31
Puskás Rékka

Karácsony után sokaknál jöhet az alakformálás, bár a leadni kívánt kilók általában a hideg idő beköszöntével elkezdenek gyűlni. A karácsonyi lakomák, a rengeteg sütemény csak betetőzi ezt a folyamatot. Azonban jobb a szervezetednek, ha inkább formába hozod magad. Mutatok néhány módszert, amivel ezt kivitelezheted!

Mi kell ahhoz, hogy újra formában legyél?

Figyelj oda az étrendedre!

 

A nassolások és kiadós lakomák után érdemes alaposabban odafigyelni az étrendedre. Néhány hét dőzsölés önmagában nem árt meg, de a szervezetnek másra is szüksége van, mint süteményre és forraltborra. Próbálj minél változatosabb menüket összeállítani, ha lehet, kerüld az erős fűszerhasználatot. Cukrosat ne egyél sokat, a szükséges szénhidrátmennyiséget inkább gyümölcsök formájában fogyaszd! És ami a legfontosabb, csak annyit egyél, amennyi a szervezetednek a hibátlan működéshez feltétlenül szükséges! 

A mozgás is nagyon fontos

 

Elég evidens, de az alakformálásnak, sőt, az egészséges életnek is alapfeltétele a rendszeres testmozgás. Mivel most nincs lehetőség edzőtermeket látogatni, érdemes otthon végezni a sportolást, esetleg eljárni futni, vagy más, szabadtéri mozgást végezni.

 

A még hatékonyabb alakformálás érdekében bizonyos nehezítéseket is be lehet vezetni, például egy súlyzószett vásárlás azért jó ötlet, mert a súlyoknak köszönhetően az izmok nagyobb mértékben vannak igénybe véve, nagyobb mennyiségű energia szükséges ugyanahhoz a mozdulathoz, ezt az energiát pedig a test a felhalmozódott zsírokból nyeri.

 

Legyél sokat kint

 

Attól, hogy tél van és hidegre fordult az idő, még nagyon fontos, hogy eleget legyél a friss levegőn. Ha városban laksz, akkor hétvégente érdemes elkirándulni valahova, ahol tiszta a levegő. Különösen igaz ez azokra a napokra, amikor süt a Nap. A hideg évszakban sokkal kevesebb napfényhez jutunk, ezáltal a szervezetben lévő D-vitamin szintje is lecsökken. Ezért kell kihasználni a szép időt, és a lehető legtöbb D-vitamint beszívni!

 

Támogasd meg a szervezetedet vitaminokkal!

 

A hideg hónapok során az immunrendszerünk gyakran legyengül, és könnyebben leszünk betegek is. Épp ezért ilyenkor érdemes megtámogatni a szervezetet plusz vitaminokkal is. Ezek egy részét érdemes gyümölcsökből nyerni, például minden reggel frissen facsart narancslével indítani a napot, de sokszor az is sokat számít, ha valaki C-vitamint szed.
Budapest érdekesség gasztronómia sportHírek az üzlet világából

Üzlet, pályázatok, stílus. Hogyan lehet sikeres az üzleti életben, milyen szabályokat illik betartani és milyen pályázati lehetőségek vannak? Ezeket a témákat boncolgatjuk szakértők segítségével, hogy mindig naprakész legyen és elérje céljait!

Hírek a magyarországi pályázatokról

Nehezen igazodik el a pályázatok útvesztőjében? Folyamatos tájékoztatás a magyarországi pályázatokról, hogy ne maradjon le semmiről. Mi segítünk, hogy megtalálja az Önnek leginkább megfelelő pályázatot!

Minden, amit a pályázatokról tudni kell

Pályázna, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Mi segítünk megismerni a pályázat folyamatát a megírásától egészen a beadásig. Folyamatos tájékoztatást nyújtunk a magyarországi pályázati rendszerben történő változásokról, módosításokról.

Hírek az üzleti életből

Színes, érdekes hírek a magyar és külföldi üzleti életből. Legyen részese az üzleti világ véráramlásának. Segítünk, hogy megismerje az Önnek legfontosabb gazdasági híreket, valamint rengeteg hasznos tippel és tanáccsal látunk el a karriereddel kapcsolatban, legyél akár pályakezdő, akár tapasztalt az üzleti életben!

Tippek üzletemberek és üzletasszonyok számára stílusról, protokollról

Nincs tisztában az üzleti életben elvárt protokollal? Segítünk, hogy ezen ismeretek hiánya ne akadályozza abban, hogy sikeres legyen az üzleti világban. Tudja meg mi a követelmény egy üzleti megbeszélésen, sajátítsa el egy üzleti vacsorán elvárt magatartást. Ismerje meg a legújabb öltözködési trendeket és a divat világát, mert a jó megjelenés már fél siker!