Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Csapatépítő játékokat keresel irodai dolgozóknak? Mutatjuk a 3 legjobb céges csapatépítő játékot

Főoldal > Csapatépítő játékokat keresel irodai dolgozóknak? Mutatjuk a 3 legjobbat!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Csapatépítő játékokat keresel irodai dolgozóknak? Mutatjuk a 3 legjobbat!


2024/01/16
VN

Manapság egyre népszerűbbek a különböző csapatépítő események, ennek oka pedig az, hogy nagyon-nagyon hatékonyak. Ezt nemcsak mi mondjuk, hanem kutatások is alátámasszák! Melyek a leghatékonyabb csapatépítő feladatok, amelyeket érdemes kipróbálni egy-egy ilyen esemény keretén belül? Mutatjuk! 

csapatépítő irodai dolgozóknak

A legjobb csapatépítő játékok

Ha csapatépítő rendezvényt szeretnél szervezni csapatod számára, akkor bizonytalan lehet, hogy mely tevékenységek a legjobbak. Melyek a leghatékonyabbak, és melyek azok, amik nem működnek? Most adunk egy kis segítséget! Akár egy innovatív, új startup tulajdonosa, akár egy nagy cég HR-menedzsere vagy, az eseménybe bevont tevékenységek nagyban befolyásolják annak sikerét. A legjobb módja annak, hogy eldöntsük, mely tevékenységeket vegyük figyelembe, ha meghatározzuk a kívánt eredményt. Miért tervezed ezt a csapatépítő rendezvényt? Mit remélsz ebből?á

Miután ismeri a csapatépítő esemény célját, megkezdheti a részletes napirend meghatározását, mutatunk is nagyon ötletes csapatépítő játékokat, és itt van egy jó céges rendezvényhelyszín is!   

Csapatépítő tevékenységek kis csoportok számára

Egy csapatépítő rendezvény szervezése egy kis csoport számára más megközelítést igényel, mint egy nagy cég vagy vállalat számára. A kiscsoportos csapatépítő tevékenységeket kis számú résztvevő játszhatja, kevés felszereléssel vagy felszerelés nélkül. A kis csapatoknak hosszú ideig szorosan együtt kell működniük, így az alkalmazottaknak meg kell érteniük egymást és hatékonyan kell kommunikálniuk. A következő tevékenységek célja a kommunikáció és az interperszonális kapcsolatok erősítése, a kreatív gondolkodás ösztönzése és a problémamegoldó készség fejlesztése.

 

Human Knot

A Human Knot egy nagyszerű játék arra, hogy az alkalmazottakat arra ösztönözzük, hogy együtt dolgozzanak egy probléma megoldásán. A játék jó vezetést és együttműködést igényel a rejtvény megoldásához. Időtartama mindösszesen 5-10 perc, legalább 6-an kell játszani, fontos, hogy páros szám szükséges.


A Human Knot játékhoz a játékosoknak körben kell állniuk befelé fordítva. Ezután minden játékosnak ki kell nyújtania a jobb kezét, és össze kell fognia valakivel a szemben állóval (a játékosok nem foghatnak kezet senkivel, aki közvetlenül jobbra vagy balra áll). Végül tegyük ugyanezt a bal kezünkkel is, és fogjunk össze egy új partnerrel. A játék célja a csomó feloldása anélkül, hogy elengednék egymás kezét, hogy a játékosok összefogott kézzel fejezzék be a tökéletes körben állást. Ennek eléréséhez a játékosoknak meg kell fordulniuk, csavarniuk kell és át kell adniuk egymás kezét, miközben a jó kommunikációt meg kell őrizniük.

 

Egg Drop

Az Egg Drop egy szórakoztató és versenyképes játék, amely hatékony csapatmunkát és kreatív ötleteket igényel a sikerhez. Kinek a tojása marad életben? Ideje kideríteni… Kiválóan alkalmas a kreatív gondolkodás, csapatmunka, kommunikáció erősítésére egy 30 perces játék keretében. Minimum 6 ember kell ehhez a csapatépítő játékhoz is, illetve kell néhány felszerelés is: szükségünk lesz nyers tojásra (csapatonként egy), kartonra, ragasztószalagra, sok szívószálra, valamilyen módon a magas ejtéshez, egy kendőre a rendetlenség feltakarításához. Az Egg Drop játékhoz osszuk a játékosaidat egyenlő csapatokra, és adjuk át mindegyiknek a következő anyagokat: nyers tojás, egy darab karton, 1 méter szigetelőszalag, 40 műanyag (hajlított) szívószál. Ezután állítsunk be egy időkorlátot, mondjuk 15 percet. Ez idő alatt a csapatoknak együtt kell dolgozniuk, minden lehetséges módon megvédve a nyers tojást a magas leeséstől. Ha lejárt a határidő, gyűjtsük össze a tojásokat mindegyikről, és tedd a magasba. Ezután egyenként ejtse le a tojásokat. Az a csapat nyer, akinek a tojása a padlóra ütés után nem törik el. Ha több csapat sikeresen megvédte a tojást, a legkevesebb szívószálat használó csapat nyer.

 

Hivatali viták

A nézeteltérések és nézeteltérések kezelésének megértése alapvető fontosságú a funkcionális irodai környezethez. Az irodai viták nagyszerű módja annak, hogy javítsuk az alkalmazottak kommunikációs és nyilvános beszédkészségét. A 20 perces játékhoz minimum 4 játékos kell, na meg valamilyen tábla, vagy projektor, annak érdekében, hogy az előadások zavartalanul lemehessenek. Az irodai vita elindításához gyűjtsd össze alkalmazottait egy prezentáció megtartására alkalmas helyiségbe, például egy tárgyalóterembe. Ezután válaszd ki két játékost, akik fej-fej mellett folytatják a vitát.A téma lehet munkával kapcsolatos vagy valami butaság, ez attól függ, hogy mit remélsz a tevékenységtől. Az egyik játékosnak a téma mellett, míg a másiknak ellene kell érvelnie. A szavazás során a közönség dönti el, kit tekint a győztesnek.
 
érdekességHírek az üzlet világából

Üzlet, pályázatok, stílus. Hogyan lehet sikeres az üzleti életben, milyen szabályokat illik betartani és milyen pályázati lehetőségek vannak? Ezeket a témákat boncolgatjuk szakértők segítségével, hogy mindig naprakész legyen és elérje céljait!

Hírek a magyarországi pályázatokról

Nehezen igazodik el a pályázatok útvesztőjében? Folyamatos tájékoztatás a magyarországi pályázatokról, hogy ne maradjon le semmiről. Mi segítünk, hogy megtalálja az Önnek leginkább megfelelő pályázatot!

Minden, amit a pályázatokról tudni kell

Pályázna, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Mi segítünk megismerni a pályázat folyamatát a megírásától egészen a beadásig. Folyamatos tájékoztatást nyújtunk a magyarországi pályázati rendszerben történő változásokról, módosításokról.

Hírek az üzleti életből

Színes, érdekes hírek a magyar és külföldi üzleti életből. Legyen részese az üzleti világ véráramlásának. Segítünk, hogy megismerje az Önnek legfontosabb gazdasági híreket, valamint rengeteg hasznos tippel és tanáccsal látunk el a karriereddel kapcsolatban, legyél akár pályakezdő, akár tapasztalt az üzleti életben!

Tippek üzletemberek és üzletasszonyok számára stílusról, protokollról

Nincs tisztában az üzleti életben elvárt protokollal? Segítünk, hogy ezen ismeretek hiánya ne akadályozza abban, hogy sikeres legyen az üzleti világban. Tudja meg mi a követelmény egy üzleti megbeszélésen, sajátítsa el egy üzleti vacsorán elvárt magatartást. Ismerje meg a legújabb öltözködési trendeket és a divat világát, mert a jó megjelenés már fél siker!