Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Itt az új DJI Osmo Action: új kihívója akadt a GoPronak az akciókamerák piacán

fooldal > Itt az új DJI Osmo Action! Új kihívóra akadt a GoPro?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Itt az új DJI Osmo Action! Új kihívóra akadt a GoPro?


2019/09/25
VN

A DJI a drónozás szerelmeseinek biztosan nem ismeretlen márka, hiszen a 2006 óta piacon lévő vállalat ezt a terepet uralja. Drónjaik méltán népszerűek a vásárlók körében, de ez nem volt nekik elég, pár éve elkezdtek videózáshoz és fotózáshoz szükséges eszközöket is gyártani. Ennek eredményeképpen drukkoltak elő a DJI Osmo Action akciókamerával, amit sokan a GoPro legnagyobb riválisának tartanak. Nézzük meg, hogy van-e okuk rá?

Itt az új DJI Osmo Action

Az előlapi kijelző

Az legszembetűnőbb különbség, amit már első kézbevételre észre lehet venni, hogy a DJI Osmo Action, a GoPro-val ellentétben rendelkezik valódi, nemcsak szám kijelzésre alkalmas előlapi kijelzővel. Ez nagyon hasznos, hiszen így videózás közben látható, hogy mit csinál az ember.

A DJI Osmo Action teljesítménye

A kamera 65x42x35 mm-es nagyságú, bárhol elfér, egyetlen töltéssel akár két teljes órát is kibír, ha 1080p-ben veszünk fel vele 30 FPS-ben. De 4K-ban 60 FPS-ben is bőven le lehet vele húzni egy órát. Használhatjuk 1080p-ben 240 FPS-sel is, értelemszerűen ekkor lerövidül az üzemidő. Az Osmo HDR-videók rögzítésére is alkalmas 1080p-ben és 4K-ban is, természetesen lassított videót is lehet vele készíteni. A képstabilizáció bekapcsolásával, a kép kicsit csúszik, de ezt meg lehet szokni, és egyáltalán nem zavaró, a hang felvétele is jó minőségű, mikrofon a kamera tetején és oldalán is található.  

Mire lehet használni?

Az Osmo Action egy stabil szerkezet, ütés- és rázkódás álló, és 11 méterig a vizet is bírja. Ezért akár extrém sportokhoz is jól használható. Legyen szó motorozásról vagy síelésről. Persze a családi nyaralásra is el lehet vinni, de ennél magasabb terhelést is jól bír. Könnyű szerkezetének köszönhetően bárhová rögzíthetjük, legyen az egy bukósisak, a bicikli kormánya vagy a ruhánk.

 

Összevetve a GoPro-val

A legnagyobb kérdés persze nyitott maradt? Vajon tényleg képes lesz lesöpörni a trónról a GoPro készülékeit? Adottságai alapján alkalmas lehet rá, képességeiben, és árával fel tudja venni a versenyt a Her7 Blackkel. De kérdés, hogy még időben szállt e be a piacra, vagy mindenki elköteleződött az eddig egyeduralkodó GoPro mellett.
 Hírek az üzlet világából

Üzlet, pályázatok, stílus. Hogyan lehet sikeres az üzleti életben, milyen szabályokat illik betartani és milyen pályázati lehetőségek vannak? Ezeket a témákat boncolgatjuk szakértők segítségével, hogy mindig naprakész legyen és elérje céljait!

Hírek a magyarországi pályázatokról

Folyamatos tájékoztatás a magyarországi pályázatokról, hogy ne maradjon le semmiről. Nehezen igazodik el a pályázatok útvesztőjében? Mi segítünk, hogy megtalálja az Önnek leginkább megfelelő pályázatot!

Minden, amit a pályázatokról tudni kell

Pályázna, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Mi segítünk megismerni a pályázat folyamatát a megírásától egészen a beadásig. Folyamatos tájékoztatást nyújtunk a magyarországi pályázati rendszerben történő változásokról, módosításokról.

Hírek az üzleti életből

Színes, érdekes hírek a magyar és külföldi üzleti életből. Legyen részese az üzleti világ véráramlásának. Segítünk, hogy megismerje az Önnek legfontosabb gazdasági híreket!

Tippek üzletemberek és üzletasszonyok számára stílusról, protokollról

Nincs tisztában az üzleti életben elvárt protokollal? Segítünk, hogy ezen ismeretek hiánya ne akadályozza abban, hogy sikeres legyen az üzleti világban. Tudja meg mi a követelmény egy üzleti megbeszélésen, sajátítsa el egy üzleti vacsorán elvárt magatartást. Ismerje meg a legújabb öltözködési trendeket és a divat világát, mert a jó megjelenés már fél siker!