Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Minden, amit a pályázatokról tudni kell

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Pályázatok

Pályázatok

Pályázatok - Mi a pályázat?

 

A pályázat egy szerződés elnyerése érdekében tett nyilvános pénz- vagy szolgáltatásajánlat. A pályáztatási folyamatot általában a kormányok és a pénzügyi intézmények vállalják, hogy ajánlatot kérjenek a projektekre a vállalkozóktól. A pályázat egy vállalat vagy harmadik fél ajánlata is egy vállalat részvényeinek teljes vagy jelentős százalékának megvásárlására a részvényesektől egy adott időkereten belül.

 

 

Pályázatok - Hogyan működnek a pályázatok?

 

Határozzuk meg a pályázatokat a szerződéskötésre hivatkozva. A kormányoknak és intézményeknek jól meghatározott folyamatuk van a projektre vagy beszerzésre ajánlatot tevő szállítók elfogadására, értékelésére és kiválasztására.

 

Például az Egyesült Államokban a szövetségi vállalkozók és vállalkozások szerződéses lehetőségeket találhatnak arra, hogy árukat és szolgáltatásokat nyújtsanak a kormánynak különféle iparágak, például a mérnöki, építőipari, technológiai és beszerzési ágazatok számára. Az Egyesült Államok Általános Szolgáltatási Hivatala (GSA) az Egyesült Államok szövetségi kormányának felvásárlási és beszerzési részlege.

 

 

Pályázatok - Pályázati példák az üzleti életben

 

A pályázatok definíciója az egyesülések és a társaságok felvásárlása szempontjából egy vállalat értékpapírjainak megvásárlására tett ajánlatra utal. Az olyan pályázati ajánlatot, amelyben egy harmadik fél egy cég részvényeit kívánja megvásárolni, „harmadik fél pályázati ajánlatának” nevezik. Míg azt a pályázati ajánlatot, amelyben egy vállalat saját részvényeit kívánja megszerezni, „kibocsátói ajánlatnak” nevezik.

 

A pályázati ajánlatokat közvetlenül minden egyes részvényesnek teszik meg. Korlátozott ideig nyitva maradnak. A pályázati ajánlatnak előre meghatározott ajánlati ára van. Rögzített, de általában az értékpapír aktuális piaci árához képest feláras áron kínálják. A vételi ajánlatnak egyéb feltételek is lehetnek bizonyos számú részvényre történő ajánlattételhez kapcsolódóan. A felvásárló más társaságban is felkínálhat értékpapírokat a céltársaság részvényeiért cserébe a részvényeseknek

 

Tegyük fel például, hogy egy vállalat részvényei jelenleg 100 dolláron forognak a New York-i tőzsdén. Egy kérő ajánlatot tesz a társaság részvényeinek 120 dolláros megvásárlására, ami 20%-os felárat jelent a részvény kereskedési árához képest, azzal a feltétellel, hogy a részvényesek legalább 51%-a elfogadja az ajánlatot.

 

 

Pályázatok - Hogyan lehet pályázatot nyerni?

 

Egy jó pályázati ajánlat összeállítása időt, átgondolást és alapos előkészítést igényel. Ahogy a mondás tartja, az ördög a részletekben rejlik. Egy apró mulasztás az ajánlat azonnali elutasításához vezethet.

 

Az alábbiakban felsorolunk 7 fontos dolgot, amit érdemes ellenőrizni a pályázatok licitálása során.

 

1. Olvassa el figyelmesen a pályázatot

 

Alaposan vizsgálja meg a teljes pályázati dokumentációt. Ez részletezi a vevő összes követelményét.
Ha valami nem világos, vegye fel a kapcsolatot a vevővel, hogy megoldja a kérdéseit az ajánlat benyújtása előtt.

 

 

2. Kutassa fel vásárlóját

 

Tudjon meg minél többet arról, hogy kire licitál.
Mit akarnak valójában egy szállítótól? Hogyan igazodnak majd szolgáltatásai igényeikhez? Gondolja át, mit tud nyújtani, amit a versenytársak nem.

 

 

3. Szigorúan kövesse a pályázati utasításokat

 

Győződjön meg arról, hogy megfelel a vevő kritériumainak. Mutassa be ezt úgy, hogy minden kérdésre pontosan és tömören válaszol, és pontosan kövesse a megadott utasításokat.

 

 

4. Rendelkeznek releváns referenciákkal

 

Amikor referenciákat ad meg az ügyfelektől, győződjön meg arról, hogy azok frissek és relevánsak az Ön által licitált termék vagy szolgáltatás szempontjából. Természetesen a játékvezetőkkel is jó kapcsolatot kell kialakítani.

 

 

5. Adjon megfelelő árat

 

A megfelelő ár nem csak a legalacsonyabb ár. A legtöbb vásárló a legjobb ár-érték arányt szeretné elérni.

Vegye figyelembe saját költségeit, és legyen átlátható, hogyan tud jó minőségű terméket és szolgáltatást nyújtani az Ön által meghirdetett áron.

 

 

6. Adja meg ajánlatát időben, és írja alá

 

Ha késik az ajánlat benyújtásával, vagy elfelejti aláírni, akkor azt valószínűleg elutasítják. Ne hagyd az utolsó pillanatra.
Mielőtt megnyomja a „küldés” gombot, alaposan ellenőrizze ajánlatát, ideális esetben egy kollégájával. Győződjön meg arról, hogy nem követett el hibákat vagy kihagyott információkat.

 

 

7. Kérjen visszajelzést

 

A legtöbb vásárló visszajelzést ad. Tudja meg, milyen erősségei és gyengeségei voltak az ajánlatában, és ha nem Ön nyerte meg a pályázatot, akkor miért a sikeres ajánlattevő nyert.
Ez a visszajelzés és a versenytársak további kutatása segít felkészülni a jövőbeli ajánlatokra.

« »

érdekesség
Hírek az üzlet világából

Üzlet, pályázatok, stílus. Hogyan lehet sikeres az üzleti életben, milyen szabályokat illik betartani és milyen pályázati lehetőségek vannak? Ezeket a témákat boncolgatjuk szakértők segítségével, hogy mindig naprakész legyen és elérje céljait!

Hírek a magyarországi pályázatokról

Nehezen igazodik el a pályázatok útvesztőjében? Folyamatos tájékoztatás a magyarországi pályázatokról, hogy ne maradjon le semmiről. Mi segítünk, hogy megtalálja az Önnek leginkább megfelelő pályázatot!

Minden, amit a pályázatokról tudni kell

Pályázna, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Mi segítünk megismerni a pályázat folyamatát a megírásától egészen a beadásig. Folyamatos tájékoztatást nyújtunk a magyarországi pályázati rendszerben történő változásokról, módosításokról.

Hírek az üzleti életből

Színes, érdekes hírek a magyar és külföldi üzleti életből. Legyen részese az üzleti világ véráramlásának. Segítünk, hogy megismerje az Önnek legfontosabb gazdasági híreket, valamint rengeteg hasznos tippel és tanáccsal látunk el a karriereddel kapcsolatban, legyél akár pályakezdő, akár tapasztalt az üzleti életben!

Tippek üzletemberek és üzletasszonyok számára stílusról, protokollról

Nincs tisztában az üzleti életben elvárt protokollal? Segítünk, hogy ezen ismeretek hiánya ne akadályozza abban, hogy sikeres legyen az üzleti világban. Tudja meg mi a követelmény egy üzleti megbeszélésen, sajátítsa el egy üzleti vacsorán elvárt magatartást. Ismerje meg a legújabb öltözködési trendeket és a divat világát, mert a jó megjelenés már fél siker!