Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mi az az okosfólia, és mire érdemes használni?

Főoldal > Mi az az okosfólia, és mire érdemes használni?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mi az az okosfólia, és mire érdemes használni?


2022/08/25

Szeretjük az innovatív megoldásokat! Az okosfólia egyre elterjedtebb hazánkban is. Praktikus megoldás a belátásgátlásra, amely innovatív elemeket tartogat. De mi is ez pontosan?

okosfólia

A belátásgátlás minden épületben fontos eleme a tervezésnek. Legyen szó akár egy otthonról, akár egy irodaházról vagy más épületről ahol a privát szféra is igényeltetik, mindenképp érdemes gondolni rá, hogy hogyan zárjuk ki a kíváncsi szemeket. A függönyök, árnyékolók, rolók és redőnyök régi klasszikus megoldások erre, azonban egy hátránya mindegyiknek akad: gyakran a fényt is kizárja a helyiségből. Az opálüveg szintén elterjedt, azonban ez a megoldás nem teszi lehetővé az árnyékolás megszűntetését, így statikusnak minősül. A kettő ötvözetét mutatjuk most be, az okosfóliát (más néven intelligens fóliát, vagy digitális árnyékolót)

 Okosfólia: tejüveg, gombnyomásra

Az okosfólia éppen úgy gátolja a kíváncsi szemeket, ahogy az opálüveg vagy a tejüveg teszi: az üvegfelület mattításával átláthatatlanná teszi azt. Azonban egy fontos különbég mégis akad: az okosfólia gombnyomásra átlátszóvá válhat, így rugalmas megoldást kínál azoknak, akiknek csak alkalomadtán van szükségük belátásgátlásra! 

 

Hogyan működik az okosfólia?

Az okosfólia egy olyan fólia, amelyet bármely üvegfelületre kasírozhatunk. A fólia speciális kristályszerkezetének köszönhetően elektromos árammal működtetve opálüveg-szerű felületet képet az üvegfalon vagy ablakon, ezzel biztosítva az árnyékolást. Az okosfólia innovatív megoldásának lényege, hogy a fólia rendezetlen részecskéi miatt matt hatást keltenek, míg ezek a részecskék elektromos áram hatására (gyakorlatilag gombnyomásra) rendeződnek, és a felület ismét átlátszó lesz, mintha nem is létezne a fólia. 

 

Hol használják az okosfóliát?

Bár az okosfólia ma már széleskörben elérhető, jelenleg leginkább irodaházak, irodák esetében alkalmazzuk. Az irodák ablakaira, sőt, akár belső üvegfalaira is kasírozhatjuk őket, ezzel lehetővé téve, hogy a falak rugalmasan sötétíthetőek legyenek. 


Az okosfóliát olyan felhasználók számára ajánljuk, akik alapvetően az üveg átlátszósága mellett teszik le a voksukat, azonban ritkán-vagy gyakran, de szükségük van annak eltakarására, mattítására is.  
 Hírek az üzlet világából

Üzlet, pályázatok, stílus. Hogyan lehet sikeres az üzleti életben, milyen szabályokat illik betartani és milyen pályázati lehetőségek vannak? Ezeket a témákat boncolgatjuk szakértők segítségével, hogy mindig naprakész legyen és elérje céljait!

Hírek a magyarországi pályázatokról

Nehezen igazodik el a pályázatok útvesztőjében? Folyamatos tájékoztatás a magyarországi pályázatokról, hogy ne maradjon le semmiről. Mi segítünk, hogy megtalálja az Önnek leginkább megfelelő pályázatot!

Minden, amit a pályázatokról tudni kell

Pályázna, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Mi segítünk megismerni a pályázat folyamatát a megírásától egészen a beadásig. Folyamatos tájékoztatást nyújtunk a magyarországi pályázati rendszerben történő változásokról, módosításokról.

Hírek az üzleti életből

Színes, érdekes hírek a magyar és külföldi üzleti életből. Legyen részese az üzleti világ véráramlásának. Segítünk, hogy megismerje az Önnek legfontosabb gazdasági híreket, valamint rengeteg hasznos tippel és tanáccsal látunk el a karriereddel kapcsolatban, legyél akár pályakezdő, akár tapasztalt az üzleti életben!

Tippek üzletemberek és üzletasszonyok számára stílusról, protokollról

Nincs tisztában az üzleti életben elvárt protokollal? Segítünk, hogy ezen ismeretek hiánya ne akadályozza abban, hogy sikeres legyen az üzleti világban. Tudja meg mi a követelmény egy üzleti megbeszélésen, sajátítsa el egy üzleti vacsorán elvárt magatartást. Ismerje meg a legújabb öltözködési trendeket és a divat világát, mert a jó megjelenés már fél siker!