Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Innovatív megoldások az irodába

Főoldal > Innovatív megoldások vállalatok számára, egy kényelmes és modern munkakörnyezetért

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Innovatív megoldások vállalatok számára, egy kényelmes és modern munkakörnyezetért


2022/11/30

Szereted a praktikus, innovatív megoldásokat és szeretnéd azokat irodádban is viszont látni? Mutatunk néhány ötletet a hely modernizálására! 

Innovatív megoldások

Egy iroda nem csupán prezentatív értékkel bír vállalatod ügyfelei számára, de kollégáid mindennapjaira is nagy hatással van. Egy munkatársad általában napjainak 1/3-át ebben az épületben tölti, itt dolgozik, gondolkodik, termel – így a modern és kényelmes megoldások nem csak a kinézeten, de akár sikereiteken is sokat lendíthet! Nézzünk hát most néhány innovatív megoldást, amelyet akár Te is alkalmazhatsz. 

 Okosmegoldások az irodába – iOT 

Forradalmi újításnak számítanak az „okosmegoldások” az irodában. Néhány okoskészüléket már jól ismerünk – ilyenek például az okostévék, telefonok és hasonlók – azonban ennél ma már jóval többről is beszélhetünk.


Az iOT (magyarul a Dolgok Internete) azon eszközöket takarja, amelyek első sorban nem kommunikációs céllal jöttek létre, azonban a modern technológiának köszönhetően képesek erre. Ide soroljuk otthonunkban az okosmodógépeket (melyek internetre csatlakoztatva is működnek), és az irodahelyiségekbe is számos ilyet illeszthetünk be, amellyel megkönnyítjük a mindennapokat. Népszerű megoldás például az okosárnyékoló, amely a fényhatásokra reagálva sötétít vagy világosít, de okostermosztát is beszerelhető, amellyel rugalmasabban tudjátok alakítani az iroda hőmérsékletét. 

 

Üveg válaszfalak az irodába 

Egy iroda belső elrendezése nagy kihatással van a hatékonyságra, és sok esetben szükséges ezt megváltoztatni. HA úgy látjátok, hogy érdemes lenne több helyiséget kialakítani, innovatív megoldást nyújtanak erre az üveg válaszfalak. Ezek a szerkezetek könnyebben és költséghatékonyabban beszerelhetőek egy építkezésnél, ráadásul fényáteresztő képességüknek köszönhetően egészségesebb, élhetőbb munkakörnyezetet alakítanak ki. 

 

Innovatív szemlélet a munkaállomásokat illetően

Néhány évvel ezelőttig alapvetően két típusú iroda létezett: a zárt és a nyílt irodák. A zárt irodák klasszikus, elkülönített munkaállomásokkal rendelkeztek, míg a nyílt irodákban egy térben helyezkedtek el az asztalok (esetleg boxokkal elkülönítve). 


Ma már ez a szemlélet is bővült néhány lehetőséggel: a rugalmas munkaállomások jó megoldást nyújthatnak, ha kollégáidnak többféle típusfeladattal kell megküzdeniük. Ebben a rendszerben nincs mindenkinek kötött helye: rendelkezésre állnak asztalok, tárgyalók, akár pihenőhelyek, és alternatív ülőalkalmatosságok, amelyek között a nap során a kollégák választhatnak, függően attól hogy az adott folyamatot hol kényelmes végezniük. 
 Hírek az üzlet világából

Üzlet, pályázatok, stílus. Hogyan lehet sikeres az üzleti életben, milyen szabályokat illik betartani és milyen pályázati lehetőségek vannak? Ezeket a témákat boncolgatjuk szakértők segítségével, hogy mindig naprakész legyen és elérje céljait!

Hírek a magyarországi pályázatokról

Nehezen igazodik el a pályázatok útvesztőjében? Folyamatos tájékoztatás a magyarországi pályázatokról, hogy ne maradjon le semmiről. Mi segítünk, hogy megtalálja az Önnek leginkább megfelelő pályázatot!

Minden, amit a pályázatokról tudni kell

Pályázna, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Mi segítünk megismerni a pályázat folyamatát a megírásától egészen a beadásig. Folyamatos tájékoztatást nyújtunk a magyarországi pályázati rendszerben történő változásokról, módosításokról.

Hírek az üzleti életből

Színes, érdekes hírek a magyar és külföldi üzleti életből. Legyen részese az üzleti világ véráramlásának. Segítünk, hogy megismerje az Önnek legfontosabb gazdasági híreket, valamint rengeteg hasznos tippel és tanáccsal látunk el a karriereddel kapcsolatban, legyél akár pályakezdő, akár tapasztalt az üzleti életben!

Tippek üzletemberek és üzletasszonyok számára stílusról, protokollról

Nincs tisztában az üzleti életben elvárt protokollal? Segítünk, hogy ezen ismeretek hiánya ne akadályozza abban, hogy sikeres legyen az üzleti világban. Tudja meg mi a követelmény egy üzleti megbeszélésen, sajátítsa el egy üzleti vacsorán elvárt magatartást. Ismerje meg a legújabb öltözködési trendeket és a divat világát, mert a jó megjelenés már fél siker!