Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezért érdemes minél előbb pótolni a hiányzó fogakat

Főoldal > Ezért érdemes minél előbb pótolni a hiányzó fogakat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezért érdemes minél előbb pótolni a hiányzó fogakat


2021/02/11
VN

Sajnos manapság egyre gyakrabban fordul elő, hogy a kor előrehaladtával valamilyen betegség következtében, a rossz szájhigiénia miatt, vagy mechanikai sérülés következtében elveszítjük fogainkat. Ezeket azonban érdemes minél hamarabb pótolni, és most azt is elmondjuk, hogy miért!  

 hiányzó fogak pótlása hatékonyan

A hiányos fogazat esztétikailag nem szép látvány. Akárhogyan is, mosolyunk nagyon meghatározó része az arcunknak, és így az egész megjelenésünknek. A hiányos fogazat nemcsak nem szép, hanem igénytelenségre is vall, elronthatja a mások által rólad alkotott képét. De nemcsak ez az egyetlen ok arra, hogy miért érdemes a hiányos fogakat pótolni, egészségügyileg is indokolt minél hamarabb közbe lépni. Amennyiben a fogsorban keletkezik egy lyuk, egy idő után a hiány melletti fogak elkezdenek befelé vándorolni, bedőlni, ugyanis a szervezet megpróbálja maga orvosolni ezt az észlelt hiányt Ez nemcsak azért nem jó, mert tovább rontja a fogazatot esztétikai szempontból, hanem azért sem, mert egyrészt veszít a rágófunkcióból a fogsor, másrészt pedig a fogak meglazulnak, elkezdenek mozogni, és akár még ki is hullhatnak. Ha több egymás melletti fogad is hiányzik, akkor biztosan tapasztaltad, hogy teljesen megváltozik a rágás, nehézkessé válik, akár fájdalommal is járhat. Sőt mi több, az is előfordulhat, hogy hiányos fogazat esetében, az ellenkező állcsontban lévő, a lyukkal szemközti fog elkezd meghosszabbodni, a gyökere körüli csont pedig már nem elegendő ennek a megtartásához, így ez is kiesik. Egy hiányzó fog tehát egész lavinát indíthat be, ha nincsen pótolva. Szakértő kezekben azonban ettől nem kell tartani. Ha biztonságos, magas minőségű fogbeültetést szeretnél, amivel megóvhatod a fogazatod, akkor kattints ide: fogbeültetés Budapest.

Hírek az üzlet világából

Üzlet, pályázatok, stílus. Hogyan lehet sikeres az üzleti életben, milyen szabályokat illik betartani és milyen pályázati lehetőségek vannak? Ezeket a témákat boncolgatjuk szakértők segítségével, hogy mindig naprakész legyen és elérje céljait!

Hírek a magyarországi pályázatokról

Folyamatos tájékoztatás a magyarországi pályázatokról, hogy ne maradjon le semmiről. Nehezen igazodik el a pályázatok útvesztőjében? Mi segítünk, hogy megtalálja az Önnek leginkább megfelelő pályázatot!

Minden, amit a pályázatokról tudni kell

Pályázna, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Mi segítünk megismerni a pályázat folyamatát a megírásától egészen a beadásig. Folyamatos tájékoztatást nyújtunk a magyarországi pályázati rendszerben történő változásokról, módosításokról.

Hírek az üzleti életből

Színes, érdekes hírek a magyar és külföldi üzleti életből. Legyen részese az üzleti világ véráramlásának. Segítünk, hogy megismerje az Önnek legfontosabb gazdasági híreket!

Tippek üzletemberek és üzletasszonyok számára stílusról, protokollról

Nincs tisztában az üzleti életben elvárt protokollal? Segítünk, hogy ezen ismeretek hiánya ne akadályozza abban, hogy sikeres legyen az üzleti világban. Tudja meg mi a követelmény egy üzleti megbeszélésen, sajátítsa el egy üzleti vacsorán elvárt magatartást. Ismerje meg a legújabb öltözködési trendeket és a divat világát, mert a jó megjelenés már fél siker!