Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

3 gyorsan tanulható szakma, amivel szinte azonnal elhelyezkedhetsz

Főoldal > 3 gyorsan tanulható szakma, amivel szinte azonnal elhelyezkedhetsz

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 gyorsan tanulható szakma, amivel szinte azonnal elhelyezkedhetsz


2023/01/19

A szakmaváltásra való igény bármikor megjelenhet az életünkben, de felnőtt, akár idős korban már koránt sincs annyi időnk, mint anno tiniként. Mutatunk hát 3 olyan szakmát, amivel gyorsan új munkahelyre lelhetsz! 

gyors szakmák

A pályaválasztás időszakában, fiatalon bőven van időnk: éveink vannak a döntéshozatalra, és utána évekig dolgozhatunk új végzettségünk megszerzésén is, mielőtt el kéne helyezkednünk. Van azonban úgy, hogy a pályaválasztás később is utolér: mindegy, hogy miért. Csalódhattál eredeti szakmádban, kiéghettél benne vagy éppen csak más érdeklődési kör felé fordulhattál – a lényeg, hogy ilyenkor, akár egészen idős korban is felmerülhet az igény egy új szakma elsajátítására.


Ennek persze számos nehézsége is van: a legtöbbünknek ilyenkor már nincs néhány éve elsajátítani az új szakmát, hiszen már nem tartanak el a szülők, nem segíthet a család. Mégis, a váltás nem lehetetlen! Az élethosszig tartó tanulás oltárán áldozni kiváló ötlet lehet, amely új dimenziókat nyit meg az életedben: ez a három szakma ráadásul gyorsan elsajátítható, és el is helyezkedhetsz velük akár néhány hónapon belül! 
  

Személy- és vagyonőr tanfolyam

A személy- és vagyonőr tanfolyam Budapesten akár 3,5 hónap alatt elvégezhető, fegyvervizsgával egybe kötve pedig már kiváló lehetőségeket is tartogat az elhelyezkedés során. 
Ez a szakma nemrégiben megváltozott: a korábbi OKJ jellegű képzési rendszert egy gyorsabb, koncentráltabb tananyag váltotta fel, így hamar új munkahelyre lelhetsz,  ha ezt választod. Nagy előnye, hogy rendkívül sok izgalmas lehetőséget tartogat: nem csupán egy pozícióban helyezkedhetsz el vele, de a biztonsági őr tanfolyam számos álláslehetőséget ad. A munka a mindennapok során mozgalmas, sok emberrel találkozhatsz és sok helyszínen dolgozhatsz! 

 

Webdesigner képzés

Ha sokkal inkább a kreatív irányba nézelődnél, és van már egy kis előképzettséged az informatika területén, egy webdesigner képzéssel is sokra viheted. 
Ez a képzés akár 3 hónap alatt elvégezhető, de természetesen a fejlődésnek folyamatosnak kell lennie. Ha van már tapasztalatod a programozásban, esetleg a Photoshop-ot is ismered már valamelyest, könnyen elsajátíthatod az alapokat, aztán már karriered során fejlődhetsz tovább! 


Ez a képesítés akár szabadúszóként is jól jöhet, hiszen vállalkozóként is szerezhetsz munkákat magadnak, de fix állásban is könnyen elhelyezkedhetsz. 
 

 

Kertész tanfolyamok

Talán a két fenti tippünk között helyezkedik el a harmadik ötlet, amit szeretnénk megosztani veled: a kertész. Ez a szakma kreatív és egyben mozgalmas is: a tervezéstől a kivitelezésig mindenben részt vehetsz akár vállalkozóként, akár alkalmazottként. 
A kertészek ráadásul, főként a főváros agglomerációjában rendkívül keresettek, sokan szeretnének segítséget kérni abban, hogy környezetüket szebbé, élhetőbbé varázsolhassák!  
 Hírek az üzlet világából

Üzlet, pályázatok, stílus. Hogyan lehet sikeres az üzleti életben, milyen szabályokat illik betartani és milyen pályázati lehetőségek vannak? Ezeket a témákat boncolgatjuk szakértők segítségével, hogy mindig naprakész legyen és elérje céljait!

Hírek a magyarországi pályázatokról

Nehezen igazodik el a pályázatok útvesztőjében? Folyamatos tájékoztatás a magyarországi pályázatokról, hogy ne maradjon le semmiről. Mi segítünk, hogy megtalálja az Önnek leginkább megfelelő pályázatot!

Minden, amit a pályázatokról tudni kell

Pályázna, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Mi segítünk megismerni a pályázat folyamatát a megírásától egészen a beadásig. Folyamatos tájékoztatást nyújtunk a magyarországi pályázati rendszerben történő változásokról, módosításokról.

Hírek az üzleti életből

Színes, érdekes hírek a magyar és külföldi üzleti életből. Legyen részese az üzleti világ véráramlásának. Segítünk, hogy megismerje az Önnek legfontosabb gazdasági híreket, valamint rengeteg hasznos tippel és tanáccsal látunk el a karriereddel kapcsolatban, legyél akár pályakezdő, akár tapasztalt az üzleti életben!

Tippek üzletemberek és üzletasszonyok számára stílusról, protokollról

Nincs tisztában az üzleti életben elvárt protokollal? Segítünk, hogy ezen ismeretek hiánya ne akadályozza abban, hogy sikeres legyen az üzleti világban. Tudja meg mi a követelmény egy üzleti megbeszélésen, sajátítsa el egy üzleti vacsorán elvárt magatartást. Ismerje meg a legújabb öltözködési trendeket és a divat világát, mert a jó megjelenés már fél siker!