Magyar ételek, gulyás, pörkölt
A magyar konyha messze földön híres. Olyan egyedi ételei vannak, melyeket ha egy nem magyar ember kóstol meg, biztosan örök életében emlegetni fog azután. Különleges íz világával, bátor fűszerhasználatával nagy élményt okoz mindenkinek. Ezek közül is ki kell külön emelni a gulyást és pörköltet. Ezek a magyar gasztronómia alap ételei, melyeket külföldön sokat próbálnak lemásolni, inkább kevesebb, mint több sikerrel.
Magyar ételek a Restaurant David Wirtshaus Wendelsteinben
A David Restaurantnak nincs szüksége arra, hogy lemásolja ezeket az ételeket, mivel eleve egy magyar étteremről van szó, Bajorország szívében. Az itt dolgozók kisujjában van a konyhaművészet. A főzés iránt szenvedélyünk az, ami megkülönböztet minket több, más éttermektől. Ha a Restaurant Davidba betér, akkor itt olyan gulyást, pörköltet ehet, amit Magyarországon is csak kevés helyen tudna.
Nem kell Magyarországra utazni egy finom gulyás vagy pörkölt miatt
A Restaurant David új séfje, Lábodi Róbert pontosan tudja, hogy milyen is a finom gulyás és a pörkölt. Nem véletlenül lett ez az étterem Németország kedvenc magyar helye. Aki ide betér, hogy egyen egy finomat, egészen biztosan megtalálja azokat az ízeket, melyeket keresett. Gondoljunk csak bele: Münchentől 50 km-re, Schlierseebe, Wendelsteintól nem messze kell csak elutaznia, ahol igazi magyar ízek várják!
Mi is az a gulyás és a pörkölt?
Két tradicionális ételről van szó esetükben, melyekről az első feljegyzések már a 18 és a 19. századból eredeztethetőek. A gulyást nagyon sok országban készítik. Pont ez az érdekessége is, mivel ott inkább pörkölt szerűen készítik el, míg Magyarországon egyértelműen a levesek közt jegyzik. A Restaurant Davidban is a klasszikus igaz gulyást és pörköltet fogyaszthatja a kedves vendég, melyet mi szívből készítünk azért, hogy Önnek is maradandó élményt nyújthassunk.
Ha szeretné személyesen is kipróbálni foglaljon asztalt itt. A magyar ételekről és italokról itt tudhat meg többet.