Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egy jó rendezvényszervező tulajdonságai

Főoldal > Mitől lesz valakiből jó rendezvényszervező?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mitől lesz valakiből jó rendezvényszervező?


2020/02/01
palyazatnyeres.hu

Egyre többen választják a rendezvényszervezést, mint hivatást, hiszen változatos, izgalmas munka. Ehhez a szakmához viszont nagyfokú elhivatottság, jó alkalmazkodókészség, rugalmasság kell. Nézzük, milyen adottságokkal kell rendelkezned ahhoz, hogy sikeres legyél ebben a szakmában és élvezd is azt, amit csinálsz!

Mitől lesz valakiből jó rendezvényszervező?

Légy megbízható


Ez nagyon fontos, hiszen a megrendelőnek elsődleges, hogy a pénzéért azt kapja, amit kért, amit várt. Nincs annál rosszabb, mint ha valami nem valósul meg a rendezvényen, vagy nem az történik, ami meg volt beszélve, amiért fizettek. Ilyen esetben pedig tudd, hogy nem csak az ügyféllel kell elszámolnod, és azzal, hogy ő nem kér fel többet, hanem azzal is, hogy rossz tapasztalatát másokkal is megosztja, ami miatt sok munkát veszíthetsz a későbbiekben. Csak olyat ígérj, amit be tudsz tartani és azt tartsd is be!


Légy kreatív


Mindenki más és más, személyre szabott rendezvényt szeretne magának, és hidd el, időnként nagyon meglepő igényekkel tudnak előállni az ügyfelek. A te feladatod, hogy ezt megvalósítsd, ezért nagyon fontos a kreativitás – ha ez úgy érzed hiányzik belőled, bele se kezdj.
Légy rugalmas


Ebben a szakmában nincs fix munkaidő, sem egy állandó hely, ahol a munkát végzed. Az ország bármely területéről hívhatnak (és hidd el, lesz olyan munka, amire nem tudsz nemet mondani, még akkor sem, ha messze van), ráadásul a legtöbbször a hétvégéid is rámennek egy rendezvény lebonyolítására.


Légy türelmes és kitartó


Fontos, hogy türelmes és kitartó legyél, ugyanis mire egy ötlet eljut a megvalósítás fázisáig, rengeteg buktatóval, akadállyal kell szembe nézned. Továbbá nem csak a megrendelővel kell türelmesnek lenned, hanem az alvállalkozókkal és az embereikkel is, akik a rendezvényen dolgoznak.


Légy barátságos és kommunikatív


Fontos, hogy könnyen megtaláld a hangot az emberekkel. Mivel sok embert kell irányítanod, nem tehetsz különbséget szimpatikus és nem szimpatikus között. Muszáj mindenkivel barátságosnak lenned, hogy zökkenőmentes legyen egy rendezvény lebonyolítása és szívesen dolgozzanak veled/neked, segítsenek a felmerülő problémák megoldásában és rugalmasak legyenek.


Ha ezeket a pontokat megfogadod, és úgy érzed meg vannak benned ezek a képességek, semmi nem állhat az utadba, hogy jó rendezvényszervező váljon belőled!
érdekességHírek az üzlet világából

Üzlet, pályázatok, stílus. Hogyan lehet sikeres az üzleti életben, milyen szabályokat illik betartani és milyen pályázati lehetőségek vannak? Ezeket a témákat boncolgatjuk szakértők segítségével, hogy mindig naprakész legyen és elérje céljait!

Hírek a magyarországi pályázatokról

Folyamatos tájékoztatás a magyarországi pályázatokról, hogy ne maradjon le semmiről. Nehezen igazodik el a pályázatok útvesztőjében? Mi segítünk, hogy megtalálja az Önnek leginkább megfelelő pályázatot!

Minden, amit a pályázatokról tudni kell

Pályázna, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Mi segítünk megismerni a pályázat folyamatát a megírásától egészen a beadásig. Folyamatos tájékoztatást nyújtunk a magyarországi pályázati rendszerben történő változásokról, módosításokról.

Hírek az üzleti életből

Színes, érdekes hírek a magyar és külföldi üzleti életből. Legyen részese az üzleti világ véráramlásának. Segítünk, hogy megismerje az Önnek legfontosabb gazdasági híreket!

Tippek üzletemberek és üzletasszonyok számára stílusról, protokollról

Nincs tisztában az üzleti életben elvárt protokollal? Segítünk, hogy ezen ismeretek hiánya ne akadályozza abban, hogy sikeres legyen az üzleti világban. Tudja meg mi a követelmény egy üzleti megbeszélésen, sajátítsa el egy üzleti vacsorán elvárt magatartást. Ismerje meg a legújabb öltözködési trendeket és a divat világát, mert a jó megjelenés már fél siker!